Gå til hovedindhold
Byråd

”Er det ikke nok, at du spiller fransk klovn på teateret, skal du også gøre det i byrådssalen?”

Skuespiller Jørgen Bing (SF) har altid været politisk interesseret og blev politisk aktiv, da han fik nok af DF’s retorik. Han blev en del af Hjørring Byråd for miljøets skyld, og kombinationen af skuespil og politik har ført til aftener med politiske brandtaler iklædt teaterkostume for at kunne nå begge dele.

20. 12. 2018 - kl. 08:00
Tekst af Sasha Reiffenstein Petersen

 

Iført et lyst jakkesæt oplyst af et blåligt lys danser Jørgen Bing rundt på scenen på Vendsyssel Teater i Hjørring med sin skuespilkollega Hanne Laursen, der har en struttende, hvid brudekjole på. Publikum skraldgriner over den lidt karikerede dans og de overdrevne glade smil. Med ét forsvinder det blålige drømmelys og det dansende par. Tilbage på scenen oplyses scenografien, der består af et turistkontor i den fiktive nordjyske by kaldet Klitby. Forestillingen på Vendsyssel Teater denne aften handler om, hvordan en by overlever, når turisterne vender dem ryggen, fordi deres eneste varemærke, et fyrtårn, er ved at styrte i havet. Det handler om at være på vej ud over afgrunden på flere planer, når livet ikke går som planlagt. Brudeparrets dans er blot fantasi, for de gik fra hinanden flere år tidligere, og selv indsatsen for at få turisterne til at strømme til Klitby kan ikke redde deres kærlighed. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her