Gå til hovedindhold
Demografi

Alderen trykker i Gribskov

Andelen af ældre borgere i den plejekrævende alder stiger voldsomt i Gribskov Kommune. Borgmester Anders Gerner Frost forudser, at kommunen må aflevere nøglerne til Indenrigsministeriet, hvis ikke der kommer en ny udligningsmodel, der kompenserer økonomisk for den demografiske udfordring.

Borgmester Anders Gerner Frost, Gribskovlisten, skal forholde sig til et scenarier, hvor gruppen af borgere i over 80 år næsten bliver fordoblet over de næste ti år. Foto: Jakob Carlsen
10. 01. 2019 - kl. 08:00
Tekst af Thomas Kokholm

Ejendomsmægleren, der blev borgmester i 2018, Anders Gerner Frost fra Gribskovlisten, har ikke problemer med at give interview, mens han kører bil. Det kan jo være ret praktisk, når man er det politiske overhoved i Nordsjællands geografisk set største kommune med en omkring 50 kilometer kystlinje mod nord og skov mod syd. De cirka 41.000 indbyggere fordeler sig i hovedbyerne Helsinge, Gilleleje og Græsted og en række mindre bysamfund.

Geografien giver udfordringer, for eksempel når man skal levere hjemmesygepleje. Og det skal man i stigende grad i Gribskov Kommune. For det er ikke kun geografien, men især demografien, der set med politiske øjne er et næsten uoverstigeligt problem, medmindre der sker forandringer i den måde, vi fordeler midlerne i vores velfærdssystem på, mener borgmesteren. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her