Gå til hovedindhold
Byråd
Navne

”Brug dine erfaringer fra toppen af hierarkiet, når du er på vej ned”

70-årige Lone Hindø (S) har altid haft mange ambitioner. Hun ville være præst på trods af familiens indvendinger, og hun blev den første kvindelige rådmand i Aarhus. Derudover har hun stiftet et feministisk fællesskab, en højskole og sit eget forlag hjemme på gården.

Foto: Inge Lynggaard Hansen
22. 01. 2019 - kl. 08:00
Tekst af Sasha Reiffenstein Petersen

På den blågrønne dør i den lille forstue hænger Lone Hindøs sorte præstekjole og vidner om en kvinde, der fulgte sin drøm. Da Lone Hindø var seks år gammel, besluttede hun sig for, at hun ville gå i Indre Missions søndagsskole, også selvom hendes familie ikke var kristne. Hendes far blev tilmed drillet lidt af de andre i lokalsamfundet, der omtalte Lone Hindø som ”Børges fromme datter”. Hun var også fast besluttet på, at hun ville læse teologi, men hendes far sagde, at hun kunne vælge at blive bibliotekar, sygeplejerske eller lærer. Så Lone Hindø valgte lærergerningen, for hun turde endnu ikke trodse familien. 

– Men jeg elskede det. Jeg var lærer på en skole i Gellerup, hvor der var mange tyrkiske børn, og de var simpelthen så nemme at undervise, fordi de var så velopdragne, siger Lone Hindø. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her