Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Integration

Frivillige bruger søndagen på at lege med flygtningebørn

Red Barnet Ungdom arrangerer venskabsgrupper for flygtningebørn, så de kan lære lokalområdes parker at kende, tale om årets traditioner og have nogle spændende oplevelser at fortælle vennerne i skolen om mandagen. Det startede på Frederiksberg, og nu er flere kommuner med.

Seksårige Nour sætter sig og maler for at få lidt ro fra de andre børn. Foto: Jakob Carlsen
24. 01. 2019 - kl. 08:00
Tekst af Sasha Reiffenstein Petersen

Otteårige Ghala løber ned ad trapperne i sin opgang på Frederiksberg lige så hurtigt, hun kan. Iført en sort jakke med hvid pelskant, lyserøde vanter og en hvid hue åbner hun døren med et kæmpe smil og giver frivillige Anna Jespersen fra Red Barnet Ungdom et stort kram. 

Anna Jespersen spørger, om hun har haft det godt siden sidst. Oppe fra lejlighedens åbne vindue vinker Ghalas mor og lillesøster farvel, og Ghala går sammen med Anna Jespersen, seksårige Nour, 10-årige Malak og 11-årige Raghed mod Lindevangsparken, hvor de skal mødes med de andre flygtningebørn og de tre andre frivillige, der er en del af Red Barnet Ungdoms venskabsgruppe i kommunen. I dag står Frederiksbergs spejdere for et naturarrangement i parken. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her