Gå til hovedindhold
Demografi
Ældre

65 plus

Skive Kommune er på mange måder en succes, men voldsomt demografisk udfordret. Allerede nu er 23 procent af befolkningen over 65. Den erhvervsaktive del af befolkningen skrumper, og uden hjælp fra Christiansborg kan det gå ud over en vellykket ældrepleje.

Med et 360-graders-kamera og et sæt VR-briller kan elever bevare kontakten til klassekammerater og følge undervisningen, selv om de for eksempel ligger i en sygeseng langt fra skolen. Foto: Colourbox
07. 02. 2019 - kl. 08:00
Tekst af Tom Ekeroth

Udsigten fra borgmester Peder Christian Kirkegaards kontor er storslået. Skive Kommune er begunstiget af naturen, kystlinjen er mange, mange kilometer. Her er trygt, kriminaliteten er lav, og kommunen har en stærk politisk vilje til at være decentral. Der er mange plejecentre og ældreboliger over alt i kommunen. Det giver mulighed for som ældre at blive i nærheden af det sted, hvor man har tilbragt sit liv. Skive Kommune er et godt sted at blive gammel i. Og det bliver borgerne. Politikerne i Limfjordskommunen kigger ind i en voldsom demografisk udvikling.

– Vi er rimeligt udfordret. Allerede nu har vi en befolkningssammensætning, som aldersmæssigt er over landsgennemsnittet med to år. Hvis vi tager alene 65 plus, så er der ud af Skive Kommunes godt 45.000 indbyggere 10.600, der er over, det er 23 procent. Fremadrettet vil vi få 2.000 flere i aldersgruppen 65 plus inden for de næste 10 år. Går vi videre, kan vi se, at halvdelen af den stigning, vi får over 65 år, falder i aldersgruppen 81 plus, siger borgmester Peder Christian Kirkegaard (V).

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her