Gå til hovedindhold
Sundhed
Ældre
Velfærd

Striden om egenbetaling på akutpladser fortsætter

Nye regler skal stoppe udskældt egenbetaling på akutpladser, men Ældre Sagen kalder ændringerne for utilstrækkelige. KL frygter, at uklarhed og forvirring vil skabe skuffelse hos ældre, som tror, at egenbetalingen er afskaffet på alle kommunale pladser.

21. 03. 2019 - kl. 08:00
Tekst af Gitte Johansen, gij@kl.dk

Kommunerne kan godt ruste sig til et forår, hvor debatten om egenbetaling på kommunale pladser igen kommer til at rase. En ny bekendtgørelse, som forbød kommunerne at opkræve egenbetaling på akutpladser, satte ellers et foreløbigt punktum i slutningen af februar. Men Ældre Sagen kalder de nye reglerne utilstrækkelige, og foreningen er med egne ord ”oppe på mærkerne”.  

– Et flertal på Christiansborg siger, at de ikke vil have brugerbetaling i sundhedsvæsenet, men de nye regler er alt for upræcise til at sætte et reelt stop for egenbetaling. Vi frygter, at der stadig kan sniges brugerbetaling ind ad bagdøren, siger vicedirektør Michael Teit Nielsen. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her