Gå til hovedindhold
Administration
Teknik
Arbejdsmarked

Hva’ så nu, KOMBIT?

På 10 år har kommunernes it-fællesskab gennemført et af Danmarkshistoriens største it-projekter uden store skandaler. Nu står virksomheden i en ny fase, hvor man skal skabe opfindsomme løsninger, der kan hjælpe kommunerne videre på den digitale rejse, mener direktøren.

04. 04. 2019 - kl. 08:00
Tekst af Thomas Kokholm

Det blev kaldt Danmarkshistoriens største it-udbud, da kommunernes it-fællesskab KOMBIT i 2013 sendte de første af de kommunale it-systemer i udbud, som den nu privatejede it-virksomhed KMD indtil da havde haft monopol på at drive i en årrække, efter at kommunerne var blevet tvunget af staten til at sælge virksomheden i 2008.

KOMBIT blev skabt i 2009 med det formål at forberede monopolbruddet, som det blev kaldt. Det vil sige forberede udbuddet af de store kommunale it-systemer, der skulle åbne markedet op for andre leverandører og give kommunerne nye bedre og billigere it-systemer og i sidste ende give skatteborgerne en milliardbesparelse.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her