Gå til hovedindhold
Ledelse
Byråd
Social

Jeg blev ikke valgt, fordi jeg er borgmesterens datter

31-årige Didde Lauritzen blev i 2017 valgt ind for Socialdemokratiet i Sønderborg, hvor hendes far sidder som borgmester. Det har været en sejr for hende at kunne se sine egne erfaringer blive til politik, så hun slipper for fordommen om at stå i farens skygge.

27. 06. 2019 - kl. 08:00
Tekst af Signe Rosa Skelbæk

For den unge socialdemokrat var vejen ind i politik en naturlig bevægelse over tid. Didde Lauritzen er vokset op i et politisk hjem, hvor far er borgmester i kommunen, og hvor man altid har snakket om samfundets udfordringer henover aftensmaden. Hvad enten det var været med reference til de pleje- og aflastningsbørn, der har været en del af opvæksten i Diddes barndomshjem, eller de mere generelle linjer i samfundet, så har politik fyldt meget. 

I en alder af 14 år meldte hun sig ind i Socialdemokratiet, men først da hun blev læge og begyndte at arbejde på en børneafdeling, blev det presserende for hende at blande sig i lokalpolitikken med ønsket om at gøre noget anderledes. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her