Gå til hovedindhold
Kommunalvalg
Navne

Holbæks stjerneskud satte rekord

Christina Krzyrosiak Hansen (S) sikrede Socialdemokratiet absolut flertal i Holbæk, hvor hun også kan fortsætte som borgmester efter at have høstet 46 procent af alle personlige stemmer i kommunen.

25. 11. 2021 - kl. 08:00
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Det var en rørt og glad Christina Krzyrosiak Hansen (S), der på valgnatten kunne konstatere, at størstedelen af vælgerne i Holbæk har været særdeles begejstrede for deres borgmester gennem fire år. Ikke alene satte hun rekord, da hun fik 46 procent – 18.590 – personlige stemmer. Hun sikrede også Socialdemokratiet massiv fremgang på 30 procent, hvilket sikrer borgmesterpartiet absolut flertal med 19 ud af 31 mandater. 

Anderledes dårligt gik det for Dansk Folkeparti i Holbæk, som gik hele ni procentpoint tilbage. En del skyldtes ledelsen i partiet og Nye Borgerliges fremgang, forklarede Steen Klink (DF), der ikke opnåede genvalg, til den regionale tv-station. Men Dansk Folkeparti var også blevet ofre for ”Christina-effekten”. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her