Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Ældre

Rekrutteringsudfordringer kan ende med stor regning til velfærdsstaten

I både den private og offentlige sektor er der massiv mangel på arbejdskraft. Særligt på velfærdsområderne mærker den offentlige sektor presset, og det vil ifølge forskere kræve benhårde prioriteringer og en grundig diskussion om velfærdskontrakten.

Foto: Colourbox

27. 01. 2022 - kl. 08:00
Tekst af Anna Törnqvist Jensen og research Martin Pedersen

For få hænder og demografiske ændringer vil de kommende år kun gøre rekrutteringsudfordringerne større. Det vurderer arbejdsmarkedsforskere, som peger på, at der i disse år er store generationer, som går på pension og stiller krav til mere ældrepleje, mens det efterlader færre i arbejdsstyrken.

– Det betyder, at manglen på antallet af hoveder og hænder i arbejdsudbuddet kan blive en udfordring. Det andet er så, om man har det rette match i forhold til den efterspørgsel, der er, og i de kompetencer og den uddannelse, arbejdsstyrken har. Der tyder de fleste fremskrivninger på, at der vil være en stigende efterspørgsel og mangel på særligt faglært arbejdskraft og arbejdskraft inden for de store velfærdsområder i den offentlige sektor, forklarer Laust Høgedahl, arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her