Gå til hovedindhold

Husk altid omklædningsrummet

En leder skal vise sårbarhed og fejlbarlighed, mener Fredericias kommunaldirektør, der selv prøver at gå forrest ved at erkende sine egne fejl.

I en alder af 39 år er Camilla Nowak strøget til tops i Fredericia Kommune. foto Søren Gylling/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

17. 03. 2022 - kl. 08:00
Tekst af Mads Brandsen

Hvis man som leder vil opnå resultater og få følgeskab i organisationen, må man vise, at man også tør være sårbar og laver fejl. Det mener Camilla Nowak Kirkedal, der som kommunaldirektør i Fredericia arbejder ud fra den klare præmis, at hun ikke selv er perfekt. 

– Jeg har aldrig forstået de ledere, der lægger sig på hovedpuden søndag aften og siger til sig selv, at man hvert eneste minut af den forgangne uge har bedrevet rigtig god ledelse. Der er behov for lidt mere refleksion. Jeg ved da godt, at der er dage, hvor jeg ikke bedriver den ledelse, mine medarbejdere fortjener. Det der hierarki og militærdisciplin, det er outdated for mig. Det er ikke den måde, jeg tænker, at jeg selv vil ledes, siger hun.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her