Gå til hovedindhold
Byråd

Fars politiske kompas

Peter Hansted (S) voksede ikke op hos sin far Jens Otto Krag, men Ærø-borgmesterens baggrund fornægter sig alligevel ikke. Krag døde mange år før, sønnen meldte sig ind i partiet, men ved at læse biografier om sin far kan han tydeligt fornemme, at deres politiske kompas ligner hinanden.

Foto: Tim Kildeborg Jensen / Ritzau Scanpix

03. 11. 2022 - kl. 08:00
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Da Peter Hansted (S) var barn, gik han stille med dørene omkring, hvem hans far var. Han var allerede stødt på flere, der ikke kunne lide hans far, og tilnavnet ”krageungen” var heller ikke ligefrem flatterende. I dag er det dog med en anden stolthed, at han fortæller om sin far, tidligere statsminister Jens Otto Krag (S).

– Jeg har fået det helt anderledes med det, og jeg har haft en del oplevelser, hvor eksempelvis ældre medlemmer af en fagforening har vist interesse for min far og gerne ville have taget et billede med mig. Jeg synes godt, det kan være lidt mærkeligt, men på den anden side må jeg jo også respektere, at han også har haft en betydning for dem. Han er en skikkelse, der har fyldt meget i deres liv, og derfor er jeg også blevet meget mere åben i forhold til at dele ud, siger Peter Hansted.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her