Gå til hovedindhold
Digitalisering

De digitale dilemmaer

Det danske samfund er gennem årtier blevet mere og mere digitaliseret. Men de digitale løsninger bør i højere grad udvikles med brugerne i centrum, mener professor, mens eksperter frygter, at det efterhånden er skærmene, der styrer os, og ikke os, der styrer skærmene, på landets folkeskoler.

Fotoillustration: Midjourney

16. 03. 2023 - kl. 08:00
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Vi tænker ikke over, om vi bruger MitID til at tjekke vores netbank, sundhedsjournal eller melde flytning hos kommunen. Vi har fået både sygesikringskort og kørekort som app, og da coronakrisen lukkede Danmark ned, blev mødelokalerne erstattet af virtuelle møder, ligesom en lægekonsultation kunne klares gennem en skærm.

Digitaliseringen og den nye teknologi er på mange måder blevet en uundværlig del af vores hverdag. Men de digitale løsninger fører også en række dilemmaer med sig. Digitalisering har nemlig i første omgang ikke været tænkt som et borgerrettet projekt, mener Brit Winthereik, professor på DTU Management og forsker i menneskers samspil med digitale teknologier.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her