Gå til hovedindhold
Digitalisering
Ældre

”Vi må ikke være bange for digitalisering”

Digitaliseringen har ikke taget overhånd, mener digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre (V). Men vi skal være bedre til at få dem med, der synes, det digitale er svært. Man vil dog gøre folk en bjørnetjeneste, hvis flere fritages for at skulle begå sig digitalt.

Foto: Ida Marie Odgaard / Ritzau Scanpix

16. 03. 2023 - kl. 08:00
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Hun er landets første af slagsen. Marie Bjerre (V) er ikke kun ny som minister. Hun er også den første digitaliseringsminister, Danmark har haft. Og hun har ikke selv svært ved at forklare, hvorfor Danmark skal have et digitaliseringsministerium.

– Jeg tænker på det som klimaområdet. Det var engang fordelt i de enkelte ministerier. I dag kunne vi jo ikke forestille os, at vi ikke havde en klimaminister. På samme måde er digitaliseringsdagsordenen blevet så vigtig. Derfor er det vigtigt at have en minister, som sikrer fremdrift, siger Marie Bjerre, som allerede i sine første dage betegnede sig selv som ”mulighedernes minister”.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her