Gå til hovedindhold
Frisættelse

Frisættelse kræver tillid

Frisættelse skal give medarbejdere mulighed for i højere grad at bruge deres faglighed, lyder det fra organisationer. Med tæt ledelse, god dialog og tillid kan medarbejderne bedre lykkes med deres opgaver.

Foto: Colourbox

27. 06. 2023 - kl. 08:30
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Da Tanja Nielsen, der er sektorformand for social- og sundhedssektoren i FOA, for nylig besøgte sin 85-årige far en morgen, havde han haft et uheld. Hun hjalp ham i bad og sørgede også for at sætte en vask over med hans beskidte tøj, inden hun kørte på arbejde. Hun forestillede sig, at hjemmehjælperen, der skulle komme senere samme dag, kunne hænge vasketøjet op frem for at give faderen endnu et bad, som ellers er det, hjemmehjælpen blandt andet hjælper Tanja Nielsens far med. Men det kunne ikke lade sig gøre.

– Medarbejderen måtte simpelthen ikke bytte ydelsen fra et bad til at hænge vasketøjet op, fordi de to ydelser hører under to forskellige lovgivninger. Det fortæller mig, at vi er alt for fastlåste i vores rutiner. Det kammer fuldstændig over, når medarbejderne ikke har større råderet, konstaterer Tanja Nielsen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her