Gå til hovedindhold
Det specialiserede socialområde

Organisation frygter, at fokus på økonomistyring vil gå ud over handicappede

Det store fokus på økonomien på socialområdet risikerer at gå ud over hjælpen til borgere med handicap, frygter formanden for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen. Kommunerne har dog i den grad brug for bedre at kunne styre økonomien på det hårdt pressede område, mener formanden for KL’s socialudvalg, Ulrik Wilbek (V).

Illustration: KLS Pureprint

24. 08. 2023 - kl. 08:00
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

En række anbefalinger fra Ekspertudvalget på socialområdet skal hjælpe landets kommuner med i højere grad at kunne styre udgifterne på socialområdet, der år efter år har overskredet de kommunale budgetter. Men spørgsmålet er, hvor anbefalingerne stiller kommunernes behov for styring af økonomien over for borgernes retssikkerhed? På den forkerte side, hvis man spørger formanden for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen.

– Jeg er mildt sagt utilfreds med den rapport fra ekspertudvalget. Jeg synes ikke, den har ordentlig, fast forankring i analyser, og det er et skidt udgangspunkt for en diskussion om økonomistyring. Det er lykkedes for kommunerne at få deres synspunkter med, men det bærer præg af en klokkeklar slagside, lyder Thorkild Olesens hårde dom over udvalgets arbejde.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her