Gå til hovedindhold
Økonomi
Social
Velfærd

Vi bliver nødt til også at kunne tale om økonomi

De 11 anbefalinger, som Ekspertudvalget på socialområdet fremlagde tidligere på året, har affødt massiv debat og mødt kritik fra en række organisationer, der mener, at udvalget vægter systemet over borgerne. Ekspertudvalgets formand afviser kritikken og slår fast, at der er brug for bedre styring på området.

Ifølge Torben Tranæs er der brug for bedre styring af økonomien på socialområdet. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

24. 08. 2023 - kl. 08:00
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

”Vi ønsker også at bruge pengene bedst muligt og har forståelse for en presset økonomi i kommunerne. Men hvis I som politikere følger anbefalingerne, vil vores samfund gå i den forkerte retning både menneskeligt og økonomisk.”

Sådan lød en del af kritikken af de 11 anbefalinger, Ekspertudvalget på socialområdet fremlagde tidligere i år, i et brev stilet til socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) fra 37 organisationer. Efter ekspertudvalget havde fremlagt sin første delrapport om socialområdet, mødte rapportens konklusioner og udvalgets anbefalinger nemlig hurtigt kritik for at vægte økonomi for højt og sætte systemet over borgerne.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her