Gå til hovedindhold
Mobilitet
Transport

Der mangler politisk retning på mobilitetsområdet

Løsningen på mobilitetsudfordringer starter med en afklaring af, hvad man vil med den kollektive trafik. Sådan lyder det fra trafikforsker. Han bakkes op af DI, der efterspørger en politisk retning og øgede investeringer fra Christiansborg.

Foto: Cathrine Ertmann

03. 01. 2024 - kl. 05:17
Tekst af Jon Kirketerp Jørgensen

Diskussion om kollektive trafikløsninger starter med, at man finder ud af, hvilke opgaver de skal løse. 

– Det er i hvert fald smart at starte med at spørge sig selv, hvilke opgaver den kollektive trafik skal løse. For hvis man ikke ved det, så er det også svært at anvise løsninger.

Sådan starter Harry Lahrmann, der er trafikforsker ved Aalborg Universitet, når han skal forklare, hvad der er problemet med den kollektive trafik.

– De fleste er enige om, at den har to-tre hovedmål. Det ene er at give den del af befolkningen, der ikke har adgang til bil, et mobilitetstilbud. Altså et velfærdsgode, som man så skal beslutte størrelsen på. Det andet mål er, at den kollektive trafik spiller en rolle i forhold til at afhjælpe trængsel. Og endelig i nogen grad også en rolle i forhold til at nedbringe CO2-udledningen, siger Harry Lahrmann.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her