Gå til hovedindhold
Klimasikring
Klima

Svendborg lader havnen oversvømme

Politikerne i Svendborg har taget et modigt valg og ændret den oprindelige plan for klimasikringen af byens havn. En beslutning, som betyder, at en del af havnen kommer til at ligge udenfor beskyttelsen.

Borgmester Bo Hansen er glad for, at byrådet har haft mod til at ændre strategien for beskyttelsen af Svendborg Havn. Her syd for havnepladsen skal den nuværende træbro erstattes af en højvandsmole. Foto: Hung Tien Vu

18. 02. 2024 - kl. 06:14
Tekst af Gitte Johansen, gij@kl.dk

Svendborg har den bedst bevarede industrihavn. Og som mange andre steder i det danske land er byen vokset op omkring havnen. Men havnen er også det område i kommunen, der er mest udsat for oversvømmelser. 

Politikerne i Svendborg har derfor længe arbejdet for at finde nye måder at tilpasse byen til fremtidens mere ekstreme vejr. Det har rejst dilemmaer som: Hvor meget skal vi beskytte – og hvor høj må prisen være? 

Oprindeligt havde politikerne i 2018 besluttet sig for det ambitiøse projekt Den Blå Kant, som skulle beskytte byen og havnen med tre store sluser. Sluserne skulle beskytte hele havnen mod havvandsstigninger på op til tre meter over daglig vande. 

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her