Gå til hovedindhold

Mathias Rosenberg West og de andre skolesupportere ved efterhånden, hvordan computerne ser ud indeni.

Elektronik

Døde computere genopstår i kælderen

Fra skrot til flot, ny computer. Udtjente skolecomputere får nyt liv, når Helsingør Kommunes skolesupportere nogle gange om året mødes for at lave Frankenstein-computere. Det gavner både klima og pengepung, og det er et godt eksempel på, at det kan betale sig at reparere, selvom det er let at smide ud, lyder det fra ekspert. 

2. maj 2024

Tekst Magnus Eg Møller, maem@kl.dk / foto: Nicolai Lorenzen

Han kunne ikke sidde stille. Han sloges med de andre børn. Med egne ord var han nok det, man tidligere kaldte et damp-barn. 

Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen var ikke den, der imponerede mest i sine tidlige folkeskoleår i fødebyen Esbjerg. Men han blev grebet af blandt andre sin lærer Poulsen, som lod Poul Nyrup Rasmussen udfolde sig i skolens sløjdlokale. 

– Han tog fat i mig, og han sagde, at jeg skulle opføre mig ordentligt. Men han sagde også, at han troede på mig. Dengang var der mere tid til at tage sig af os lidt mere aparte unger, fortæller Poul Nyrup Rasmussen.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her