Klima
Når vandet trækker sig, står et uklart hav af regler tilbage
Når grundvandet stiger, regnen står ned i stænger, eller havet presser sig på, vender mange borgere sig mod kommunen. Nogle vil have kommunen til at tage ansvar og betale gildet. Andre vil bare gerne have hjælp til at vælge den rette løsning. Men reglerne er for kringlede, og lovgivningerne for mange. Det vil KL have gjort op med.
Tekst af Magnus Eg Møller / Foto af Lars Just
Vi ved ikke, hvordan vi skal køre projekterne igennem, så vi har brug for støtte og vejledning.
Ole Skyum, bestyrelsesmedlem i Elsegårde Strand Klimalaug
Da efterårets, vinterens og forårets storme og massive nedbørsmængder ramte Danmark, så det flere gange skidt ud i sommerhusområdet Elsegårde Strand i Syddjurs Kommune.
Grundvandet steg, og afvandingen i området var ikke kraftig nok til at få vandet til at forsvinde igen. Huse stod under vand.
Nu har vandet heldigvis trukket sig, så det ikke længere står blankt omkring husene, men kun ligger tilbage som lidt mudder i de laveste lavninger. Men konsekvenserne har været store for nogle af sommerhusejerne. Seks huse er så medtagede, at den eneste løsning er at rive dem ned.
Det fortæller Ole Skyum, der har sommerhus i området og er en del af bestyrelsen i Elsegårde Strand Klimalaug.
Log ind
For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.
Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her