Gå til hovedindhold

Grøn omstilling

Vores grønne moral

Vejen til et nulemissionssamfund med vild natur er lang, men det er det mål, de danske politikere har sat. Hvis vi skal nå derhen, kræver det et kollektivt moralskifte, lyder det fra en fremtidsforsker og en biolog.

14. juni 2024

Tekst Martin Pedersen, marp@kl.dk / illustration Simon Bodh Nielsen

En fremtid uden udledning af drivhusgasser og et Danmark, hvor vild natur præger store og sammenhængende dele af landskabet. Det er, hvad politikerne har sat som mål.

Helt konkret skal Danmark være et nulemissionssamfund, og vi har samtidig tilsluttet os EU’s målsætning om, at 30 procent af Europa skal være beskyttet natur. 

Det hele skal være indfriet i 2050.

Men et grønt Danmark er måske ikke helt så tæt på. I hvert fald har arbejdet med at mindske CO2-udledningen hidtil været præget af løsninger, der ikke i nævneværdig grad har krævet noget af befolkningen, lyder det fra Martin Kruse, der er fremtidsforsker og leder forskningen om miljø og ressourcer samt fremsyns- og fremtidsstudier på Institut for Fremtidsforskning.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her