Gå til hovedindhold

Fastholdelse

Det er Generation Jensen, vi skal holde fast i

Vil man fastholde sine seniormedarbejdere, giver det  mening at forstå deres generation. Det kan nemlig sige en hel del om, hvad der kan motivere dem til at blive ved med at arbejde, påpeger livsstilsekspert Anne Glad.

Tekst af Anna Törnqvist Jensen / foto af Nicolai Lorenzen

De går til arbejdsmarkedet med mindre idealisme og langt større pragmatisme.

Anne Glad, livsstilsekspert

Manglen på arbejdskraft er til at tage og føle på allerede, og det ser kun ud til, at udfordringerne bliver større de kommende år, i takt med at vi bliver flere ældre og færre i den arbejdsdygtige alder.

Derfor er der fokus på at fastholde de medarbejdere, der står på tærsklen til at gå på pension, nogle år længere på arbejdsmarkedet. Og netop tilbagetrækningsreformer, der har hævet pensionsalderen, har vist sig at være en af de vigtigste faktorer for samfundsøkonomien. 

Men hvordan skal man overbevise seniorerne om at blive ved med at arbejde, hvis de har penge nok til at trække sig tilbage, og rejsedrømme og børnebørn trækker? For at forstå den enkelte kan man med fordel forsøge at forstå deres generation, mener livsstilsekspert Anne Glad.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her