Gå til hovedindhold
Uddannelse

En katastrofe i slowmotion

Trods skolereform og store ambitioner bestod 11,5 procent af eleverne ikke folkeskolens afgangseksamen sidste år. Værst så det ud på Lolland, hvor 34 procent af eleverne forlod skolen uden en afgangseksamen. Det er et kæmpe svigt, at vi efterlader nye generationer i køen uden job og uddannelse, siger borgmester.

10. sep. 2024
Tekst af Gitte Johansen, gij@kl.dk

5.100

elever dumpede enten dansk eller matematik ved afgangs­prøven i 2023.

Kilde: Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Alle reformer af folkeskolen har haft som ambition at fremme lighed i skolen. Men trods idealerne forlod blot 2,3 procent af eleverne i Gentofte Kommune sidste år folkeskolen uden en afgangseksamen. På Lolland var tallet svimlende 34 procent.

Et tal, som borgmester Holger Schou Rasmussen (S) ikke er bleg for at betegne som et svigt af de unge og et nederlag for samfundet.
– Det er blevet kaldt en katastrofe i slowmotion, og sådan føles det også her på Lolland. Vi svigter det enkelte barn, og vi svigter os selv som samfund. Det er absurd, at vi lader det ske i en tid, hvor vi har så desperat brug for arbejdskraft, siger han.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her