Gå til hovedindhold
Administration
KL
Økonomi

Flere konsulenter og kontorchefer på lønningslisten i staten

Det er særligt konsulenter og kontorchefer, der er blevet ansat flere af i staten, de seneste fem år, hvor antallet af ansatte i netop de lønrammer er steget med over 70 procent.

Illustration: Colourbox

16. 03. 2023 - kl. 07:00
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

På fem år er antallet af specialkonsulenter ansat i staten steget med knap 4.500 svarende til 70 procent. Endnu større er stigningen blandt chefkonsulenter, funktionsledere og lignende. I fjerde kvartal sidste år var der nemlig ansat omkring 9.600 med titler i den lønramme, hvilket svarer til en stigning på 77 procent siden fjerde kvartal 2016. Det viser tal, som KL har bearbejdet på baggrund af data fra Økonomistyrelsens løn- og personalestatistik.

Antallet af kontorchefer har også taget et gevaldigt hop. På fem år er der nemlig blevet ansat knap 1.000 flere kontorchefer i staten, hvilket svarer til en stigning på knap 30 procent. Og ser man på direktører, vicedirektører og afdelingschefer er stigningen på fem procent.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her