Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Rekruttering
Udland

KL vil råbe Christiansborg op: Vi har brug for udenlandske hænder til at holde hånden under velfærden

I et nyt udspil fremlægger KL 11 konkrete anbefalinger til, hvordan vi får mere international arbejdskraft på arbejde i den danske velfærd. Det er bydende nødvendigt i en tid, hvor vi kun står for foden af rekrutteringsudfordringerne, siger KL-formand Martin Damm (V).

Foto: Jakob Carlsen

05. 11. 2023 - kl. 17:42
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk & Gitte Johansen, gij@kl.dk

Det er tid til handling, ikke nølen. Sådan lyder det fra KL-formand Martin Damm (V) i forbindelse med, at KL fremlægger et nyt udspil, der skal skaffe mere international arbejdskraft til Danmark. For i kommunerne mærkes rekrutteringsudfordringerne allerede, og nu er der brug for at råbe Christiansborg op, mener han.

– Der har på Christiansborg været et meget stort fokus på, at man skulle have en stram udlændingepolitik. Nu er man ved at få øjnene op for, at det ikke hjælper at forhindre dem, der gerne vil komme for at arbejde her i Danmark, i at være her. Vvi vil gerne gøre det endnu nemmere, derfor kommer vi med det her udspil, for det går altså lidt for langsomt på Christiansborg, siger Martin Damm og fortsætter:

– Når alternativet er, at vi på sigt ikke kan få hjælp i ældreplejen og i sundhedsvæsnet, så er der altså brug for, at Christiansborg interesserer sig for det her. Og nu fremlægger vi så en række initiativer, man kan tage fat på.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her