Gå til hovedindhold
Økonomiaftale
Økonomi

Teksten og tallene: Det står i økonomiaftalen

Økonomiaftalen for 2025 er på plads. Med 3,4 milliarder kroner er det en aftale, der giver plads til at investere i den almene velfærd. Få overblikket over aftalens indhold her.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

31. 05. 2024 - kl. 15:57
Tekst af Magnus Eg Møller, maem@kl.dk

Regeringen og KL er nået til enighed om en aftale om kommunernes økonomi for 2025. Aftalen, som blev præsenteret fredag, indeholder et samlet løft af kommunernes serviceramme på 3,4 milliarder kroner. Af dem kommer godt en halv milliard fra den allerede indgåede aftale på ældreområdet, mens kommunerne også selv skal finde nogle af pengene, 242 millioner kroner, på den kommunale administration.

Men det er ikke desto mindre en god aftale, der giver muligheder for mere velfærd, mener aftaleparterne.

– Det er stadig meget vigtigt for regeringen, at den økonomiske politik, der bliver ført, er dybt ansvarlig, og det er den. Men nu har vi de økonomiske muskler til også at gøre mere for velfærden, siger finansminister Nicolai Wammen (S).

Og fra Martin Damm (V), formand for KL, lyder det, at der nu – på trods af udgiftsstigningerne på det specialiserede socialområde – også er penge til den almene velfærd.

– Vi har op til aftalen sagt, at vi står ved en skillevej. Med aftalen kører vi nu ned ad den vej, der hedder velfærd, sagde han.

Danske Kommuner sikrer dig her et indblik i tallene og teksten i den nye økonomiaftale.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her