Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Velfærd

Vores arbejdsmarked skal transformere sig, hvis vi skal løse manglen på hænder. Nu tager nyt forum hul på at diskutere hvordan

Allerede nu mærker vi manglen på arbejdskraft, og efterspørgslen efter flere hænder vil kun stige de kommende år. Nu tager centrale aktører fat på at diskutere, hvad det kræver af fremtidens arbejdsmarked – og kommer måske med forslag til, hvordan arbejdsmarkedet skal transformeres.

Claus Juhl skal være formand for det nye forum. Pressefoto

07. 06. 2024 - kl. 06:00
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Arbejdsmarkedet kommer til at forandre sig. Et stigende antal ældre og små ungdomsårgange har i sig selv gjort arbejdskraft til vores tids vigtigste valuta. Og der er derfor brug for at sætte fokus på fremtidens arbejdsmarked og arbejdsliv.

– Nu er der lige kommet en økonomiaftale, som ser rigtig god ud for kommunerne, og som indeholder en masse finansiering, men hvis der ikke er noget arbejdskraft derude, er det utrolig svært at omsætte politisk vilje og penge til velfærd. Det er den ligning, vi skal forsøge at løse, siger Claus Juhl, som skal være formand for et nyt forum, der skal diskutere fremtidens arbejdsmarked.

Det er KL, der har taget initiativ til det nye forum, som består af centrale samfundsaktører lige fra Ældre Sagen og Røde Kors til pensionsselskabet PFA og Fagbevægelsens Hovedorganisation. De skal diskutere emnet og muligvis finde en fælles retning og forslag, der sætter aftryk på fremtidens arbejdsmarked.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her