Gå til hovedindhold
Sundhed

Vi ved godt, hvad der skal til for at forebygge mistrivsel blandt børn og unge – men vi gør alt for lidt

Gode vuggestuer, mindre skærmtid og forældrekurser er blot et par af de steder, hvor vi kan sætte ind, hvis vi effektivt vil forebygge psykiske problemer hos børn og unge. Vi har den viden, der skal til, så det er bare med at komme i gang, lyder det fra to professorer.

Illustration: KLS Pureprint

25. 01. 2023 - kl. 09:04
Tekst af Gitte Johansen, gij@kl.dk

Den nye midterregering har besluttet at nedsætte en kommission, som skal komme med anbefalinger for, hvordan vi kan styrke børns og unges mentale helbred. Men spørger man professor emeritus og børnesundhedsforsker Bjørn Holstein behøver politikerne ikke vente på kommissionens anbefalinger, for vi har allerede rigelig viden til at sætte gang i en forbyggende indsats.

– Ny forskning har vist, at der er kæmpestore forebyggelsesmuligheder, og at vi har gode muligheder for at vende udviklingen. Det var man ikke opmærksom på for 20 år siden. Men i dag ved vi, hvordan man forebygger mange af de mentale udfordringer hos børn og unge, siger Bjørn Holstein, der er tilknyttet Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her