Gå til hovedindhold
KL
Folketinget
Økonomi

Minister: Jeg tror ikke, at det her er udspillet, der løser alle problemer

Evalueringen af det specialiserede socialområde er blevet kaldt ubrugelig, og regeringens udspil på området for uambitiøst og ”blottet for økonomi”. Social- og ældreminister Astrid Krag (S) tror ikke, udspillet løser alt, men hun mener, regeringen har taget ambitiøse skridt på området.

Social- og ældreminister Astrid Krag (S) mener, at regeringens udspil på socialområdet vil bidrage til, at flere borgere får den rigtige hjælp første gang. Pressefoto

27. 05. 2022 - kl. 15:24
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

En ny specialeplanlægning inspireret af sundhedsvæsnet skal på socialområdet sikre højt specialiseret hjælp til mennesker med handicap og sociale problemer. Derudover skal nye nationale retningslinjer og en styrket national styring af kapaciteten på området sikre højt specialiserede tilbud. Den kommunale visitation skal styrkes ved at indføre nye visitationsregler og rådgivningsforløb fra nye højt specialiserede faglige fyrtårne.

Sådan lyder blot nogle af initiativerne i regeringens nye udspil på det specialiserede socialområde. Udspillet indeholder i alt 15 initiativer og kommer i kølvandet på en evaluering af området, som har været to års undervejs. Evalueringen har dog fået kritik for at være ubrugelig, da der ikke findes tilstrækkelig med historiske data til at drage mange konklusioner. Det har fået Jakob Sølvhøj, Enhedslisten handicapordfører, til at kalde evalueringen ubrugelig. Men at kalde en evaluering på 1700 sider for ubrugelig er lige i overkanten, mener social- og ældreminister Astrid Krag (S), der overfor Danske Kommuner fremhæver, at evalueringen består af både analyser, sammenligninger og indeholder ny viden.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her