Gå til hovedindhold
Arbejdsmarked
Rekruttering
Beskæftigelse

Organisationer bakker op: Vi skal have mere international arbejdskraft

I Dansk Industri og Dansk Arbejdsgiverforening er der ingen tvivl om, at det er bydende nødvendigt at sikre mere international arbejdskraft til Danmark. Derfor bifalder de også KL’s udspil på området.

Foto: Colourbox

06. 11. 2023 - kl. 16:49
Tekst af Anna Törnqvist Jensen, antj@kl.dk

Den massive mangel på hænder kan ikke kun mærkes blandt sosu’er, pædagoger og sygeplejersker i den offentlige sektor. Også de private virksomheder mangler i mange tilfælde kvalificeret arbejdskraft, og derfor er hverken Dansk Industri (DI) eller Dansk Arbejdsgiverforening (DA) heller ikke i tvivl om, at det er nødvendigt at sætte mere fokus på international arbejdskraft, som KL foreslår i et nyt udspil.

– Vi står med en kæmpe udfordring i både den offentlige og den private sektor, fordi vi bliver færre i den danske arbejdsstyrke. Allerede nu er vi begyndt at se det især blandt de faglærte, og det bliver kun værre i årene frem. Samtidig er en stor del af danskerne i beskæftigelse i dag, ledigheden er faktisk helt i bund. Så der er ikke nogen ledige ressourcer af betydning, som kan bringes i spil. Det gør os mindst lige så afhængige af international arbejdskraft, som vi har været hidtil, siger Steen Nielsen, vicedirektør i DI.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her