Gå til hovedindhold
Det specialiserede socialområde
Økonomi

KL-formand efter Tranæs-rapport: Vi kommer til at presse på

KL-formand Martin Damm (V) ser gode takter i rapporten fra Ekspertudvalget på socialområdet. Om anbefalingerne kan stoppe de store udgiftsstigninger kommer dog i høj grad an på, hvordan regeringen vil omsætte dem i praksis, lyder det.

For KL-formand Martin Damm (V) handler det i høj grad om at komme hurtigt i gang med at løse udfordringerne på socialområdet og få Tranæs-udvalgets anbefalinger ud i virkeligheden. Foto: Jakob Carlsen

04. 04. 2024 - kl. 14:07
Tekst af Martin Pedersen, marp@kl.dk

Onsdag blev anden og sidste del af anbefalingerne fra Ekspertudvalget på socialområdet præsenteret. Udvalget, der har professor og forskningsdirektør ved VIVE Torben Tranæs i front, kunne præsentere 19 anbefalinger, der alle har til formål at sikre en bæredygtig faglig og økonomisk udvikling på socialområdet.

Anbefalingerne tæller blandt andet en revision af serviceloven, der ifølge ekspertudvalget i dag er for utydelig, og der er derfor behov for en gennemskrivning, så hensynet til økonomi og borgerens udviklingspotentiale bliver mere klart.

Martin Damm (V), formand for KL, ser gode takter i anbefalingerne og kvitterer især for anbefalingerne om et nyt takstsystem på botilbudsområdet, en revision af magtanvendelsesreglerne, forenkling af Socialtilsynets tilsyn og regelforenklinger på blandt andet borgerstyret personlig assistance, tabt arbejdsfortjeneste og hjælpemidler.

Log ind

For at kunne læse denne artikel, kræver det at du har et abonnement. Hvis du ikke har et abonnement, kan du tegne et her.

Har du glemt din adgangskode, kan du ændre den her